aanmelden
De nieuwe Apple iMac Pro
Serieuze sprong voorwaarts
Merknieuws 13-12-2017
Vanaf 14 december is de nieuwe iMac Pro verkrijgbaar en dat is zeker geen doorsnee upgrade, maar een serieuze sprong voorwaarts.
door: Bart Groenlof

Zoals gebruikelijk komen er verschillende varianten van de iMac Pro uit allemaal met Intel Xeon W processors., De krachtigste versie bevat een Xeon met 18 cores (max 4,5 Ghz kloksnelheid, max 42 Mb cache), de eenvoudigste versie doet het met 8 cores. De 8 en 10 core-versies zijn vanaf 14 december te koop, de 18-core begin 2018. Er is ruimte voor maximaal 128 Gb ECC ram geheugen, 4 TB interne SSD, er zit een serieuze AMD Radeon Pro Vega videokaart in en het 5 K display meet 27 inch. Daarbij blijft de iMac Pro lekker koel, zonder dat ie meer lawaai maakt.

En dat allemaal in  in het bekende design, maar dan in 'space grey'.

Op het gebied van aansluitingen is Apple relatief genereus; 10GbE ethernet, 4 x Thunderbolt 3 (via usb-c) en 4 x usb 3 aansluitingen. 

 

 

De nieuwe iMac Pro is dus echt een serieuze computer die ook duidelijk krachtiger is dan de Mac Pro. In 2018 komt overigens wel een nieuwe versie van die Mac Pro op de markt.

De prijzen in Nederland zijn nog niet bekend, maar het 8 core 32 Gb model kost in de VS $ 4.999,-, Een behoorlijk bedrag, maar gezien de specs zeker niet onredelijk.

 

Meer informatie