aanmelden
Palmer Pedalbay 60
Guitar 30-01-2015
door:

PEDALBOARD


De markt voor betaalbare en makkelijk te transporteren pedalboards wordt de laatste tijd gedomineerd door 1 “alomtegenwoordig” merk. Daar wil men bij Palmer verandering in gaan brengen! Met de Pedalbay 60 brengen ze een pedalboard op de markt dat volgens hen stevig, betaalbaar én aanpasbaar is naar jouw normen. Dat is een hele belofte!
Laten we beginnen met de bouwkwaliteit: die is zonder enige twijfel van hoog niveau. Men gebruikt een aluminium frame waarop achteraan een tweetal in de hoogte verstelbare pootjes zijn aangebracht.

Zo kan je zelf de hoek variëren, waarin je pedalboard staat. De Pedalbay 60 is reeds volledig voorzien van (fleece) velcro, en je krijgt een aanzienlijke hoeveelheid (hook) velcro voor je pedalen meegeleverd. Het frame van de Pedalbay 60 biedt plaats aan ongeveer 10 à 12 pedalen van standaard formaat (als standaard gaan we uit van de klassieke Boss of MXR-pedaaltjes), en de verschillende rails van het bord zijn ook op deze afstand gemonteerd. Je kan, onder het motto van de aanpasbaarheid, deze rails echter ook op andere afstanden gaan monteren. Onderaan de Pedalbay 60 vinden we immers een aantal bouten terug, die je met de meegeleverde inbussleutel kan losmaken en op een andere plaats terug kan vastschroeven. De kans dat je dit moet doen is echter klein: de rails staan immers correct afgeregeld om meer dan voldoende steun te bieden aan zowat alle verschillende pedaaltypes.


Onderaan de Pedalbay 60 is een plaats voorzien om je stroomvoorziening te monteren. Er is hier voldoende plaats is om een breed gamma aan “power supplies” te gebruiken, in tegenstelling tot “het andere merk” dat slechts 1 fabrikant ondersteunt. De stroomvoorziening wordt op z’n plaats gehouden door twee brede elastieken banden, kwestie van snel en flexibel elk formaat te kunnen bevestigen.


Als je de bouwkwaliteit bekijkt, samen met de mogelijkheid om zowat alles aan te passen en je voegt daar nog eens de verschillende opties qua stroomvoorziening aan toe, dan is er maar één conclusie te trekken: de Palmer Pedalbay 60 is een ijzersterke kandidaat (of moet ik hier “aluminiumsterke” zeggen?). En al helemaal als je de prijs meeneemt in de vergelijking. Deze Pedalbay 60 staat met een lijstprijs van €119,- op de website van Palmer! En na slechts eventjes zoeken vinden we al snel prijzen die ruim onder de €100,- gaan. Voor dit bedrag krijg je er ook nog eens een stevige softcase met schouderriem bij, waardoor je meteen met je nieuwe, professioneel gebouwde pedalboard de baan op kan. En voor deze prijs is dat bijna niet te geloven!